een houten gedenkteken is een stijlvol natuurproduct

Een houten grafmonument, gedenkteken of grafsteen heeft een warme uitstraling en verbindt ons met de natuur. Het is sierlijk en correspondeert mooi met de natuurlijke omgeving van gazon, bomen en bloemen van de begraafplaats.

Een houten grafmonument is een natuurproduct met een warme uitstraling

Persoonlijk

Het liefst gedenken we onze dierbaren met een persoonlijk uniek monument. Een gedenkteken uitzoeken ligt gevoelig en daarom komt Marco persoonlijk bij u langs om te kijken welk houten gedenkteken passend is.

Lijfhout ontwerpt het houten gedenkteken in overleg met de klant

Duurzaam

Een houten grafsteen is duurzaam en heeft een lange houdbaarheid

Hout is duurzaam en lang houdbaar, als het op de juiste manier behandeld en onderhouden wordt. Lijfhout werkt met technieken uit de botenbouw en niets heeft meer te verduren dan een boot. Alles wordt gemaakt van massief hardhout en gelijmd met tweecomponenten watervaste lijm. Het hout wordt behandeld met 12 lagen Epifanes botenlak. Wanneer het gedenkteken om de drie jaar met twee lagen botenlak overgeschilderd wordt, blijft het minstens 25 jaar mooi zonder dat het beschadigd of grauw wordt.

Teakhout is wat vettig en heeft een natuurlijke beschermlaag. Ieder jaar behandeld met een laagje teakolie behoudt het zijn mooie warme houtkleur.